Sunday, November 20, 2005

Arto Lahti Presidentiksi –kansalaisliike tiedote kokonaisen Suomen puolesta ehdokkuus varmistumassa ja kansalle ryvettymätön presidentti

18.11.2005
ProKarelia

18 000 KANNATTAJAN RAJA YLITTYY 19.11.05

Professori Arto Lahti Presidentiksi -kampanjan tiedote:

Asia: Tiedote 19.11.2005, julkaisuvapaa
Lähettäjä: Arto Lahti Presidentiksi –kansalaisliike
Lisätiedot: www.artolahti.com
Email

18 000 KANNATTAJAKORTTIA YLITTYY 19.11.05

Professori Arto Lahti Presidentiksi –kansalaisliike on päässyt vahvaan keräysvauhtiin. Lauantaina 19.11 ylittyy 18 000 kortin raja reilusti, vaikka vasta 14.11 kampanja saavutti 15 000 kortin rajan.

- Kun vauhti jatkuu samanlaisena, ylitämme tavoitteena olevan 20 000 kortin rajan jo tulevan viikon tiistaina, ennakoi kovakuntoinen professori Lahti. Hän on itse ollut keräämässä joka päivä 7 – 10 tuntia. – Haluan keskustella ihmisten kanssa ja samalla kannustaa pientä ydinkerääjien joukkoa jaksamaan, sillä tämä on rankkaa hommaa, selvittää Lahti oman kenttäpanoksensa suurta määrää.

Professori Arto Lahti ja kampanjapäällikkö Tomi Riihimäki vetävät yhdessä kerääjien joukkoa lauantaina 19.11 Myyrmannissa. – Meillä on iso keräystapahtuma aamusta klo 9 alkaen ja jatkuen klo 18 saakka. Me toivotamme median edustajat tervetulleiksi seuraamaan, miten kannattajakorttien keräys käytännössä sujuu, esittää kampanjapäällikkö Riihimäki.

Arto Lahden kampanjan vauhti on kiihtynyt. Elokuussa oli alle tuhat korttia kasassa, mutta nyt päivävauhti on ollut 500 – 600 korttia.

Mitä asioita tulet presidenttiehdokkaana ottamaan esille, Arto Lahti? – Haluan tuoda korkean tason poliittiseen keskusteluun juuri niitä Suomen tulevaisuuteen olennaisesti vaikuttavia asioita, joista toiset pelkäävät puhua. On kummallista, miten valtiojohtomme ja johtava poliittinen eliittimme systemaattisesti vaikenee ja siten halveksii jopa miljoonien kansalaisten toiveita, täräyttää Lahti.

- Miksi ei käsitellä perusteellisesti meitä uhkaavan talouskriisin elementtejä ja mahdollisuuksia vaikuttaa siihen tai lama-yrittäjien saamista takaisin yhteiskunnan tuottaviksi jäseniksi? Emme me vaikenemalla selviä kriisistä tai globalisaation tuomasta uhkasta tai kykene sen mahdollisuuksia käyttämään hyväksi. Ihmisille on annettava asiallista tietoa ja heille on annettava mahdollisuus omakohtaiseen ratkaisujen tekoon, vaatii professori.

- Tulen ehdokkaana ottamaan esille sen, miten meitä 60 vuotta vaivanneet ns. kipukysymykset lopulta ratkaistaan. Näillä tarkoitan esim. ns. sotasyyllisyys- ja asekätkentätuomioiden purkamista sekä Karjalan ja kaikkien muiden pakkoluovutettujen alueitten palauttamiseen liittyvien selvitysten käynnistä. Olemme olleet vaiennettu ja itse itsemme vaientava kansakunta. Sellainen epäterve kehitys on lopetettava, vaatii Lahti.

Professori Lahti korostaa demokratian lisäämistä myös siten, että siirrytään yhden prosentin vallasta aitoon demokratiaan. – Yhden prosentin vallalla tarkoitan puolueiden käsittämättömiä etuoikeuksia. Vain prosentti kansasta kuuluu puolueisiin. Silti ne saavat suuret puoluetuet, ne jakavat virkapaikkoja määräävät, missä kaappi seisoo. Tosiasiassa puolueiden sisälläkin on vain muutama keskeinen vaikuttaja, jotka pitävät päätöksenteon hallussaan, toteaa Arto Lahti.

Vaikka kampanjatavoite häämöttää muutaman päivän päässä, ei kampanja ryhdy lepäämään laakereilla. – Toivon, että saavutettuamme perustavoitteen, demokratian lisäämistä kannattavat kansalaiset täyttävät ja lähettävät kannattajakortteja. Mitä enemmän kampanjamme saa tukea, sitä paremmin meitä kuullaan, sillä todellinen vaalitaisto vasta on alkamassa, muistuttaa professori Arto Lahti.

Lisätiedot:

Professori Arto Lahti
050 376 9428 Email

Kampanjapäällikkö Tomi Riihimäki
040 545 7000 Email





^ Takaisin ylös Lisää artikkeleita kirjoittajalta Artikkeli-arkisto

--------------------------------------------------------------------------------------

15.11.2005

ProKarelia

PUTIN JAPANIIN 20-22.11.05

Venäläinen Lenta.ru kertoo, että Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee Japanissa 20-22. marraskuuta tänä vuonna. Lenta.ru arvioi, että Putin ja Japanin pääministeri Koidzumi keskustelevat maitten välisestä rajasopimuksesta sekä aluekysymyksistä.

Venäläiset tiedotusvälineet ovat tänä syksynä vaienneet Kuriilien kysymyksestä. Kesällä saadun tiedon mukaan maat olisivat päässeet sopuun puolesta Kuriilien eli Sahalinien saarista. Tämä ratkaisu ei tyydyttänyt Japania.

Japani on ilmoittanut toistuvasti, ettei se allekirjoita rauhansopimusta Venäjän kanssa, ennen kuin koko Kuriilien kysymys on ratkaistu. Neuvotteluja on käyty useita vuosia. Neuvottelut alkoivat päästä konkreettiselle tasolle, kun ne siirtyivät noin vuodeksi ulkoministerien väliseksi ja sen jälkeen ns. seitsemän viisaan miehen tasolle.

Koska Japani oli Neuvostoliiton ja Saksan ohella toisen maailmansodan hyökkääjävaltio, ei Venäjä luovu Kuriilien saarista ilmaiseksi. Julkisuudessa ei ole puhuttu rahasummista, mutta huhujen mukaan kyseessä olisi erittäin merkittävä Japanin panostus Siperian kehittämiseen.

Kun presidentti Putin nyt on päättänyt lähteä Japaniin, se merkinnee sitä, että sopimus Kuriileista ja rauhansopimus syntyvät. Tällainen tilanne olisi vahva myönteinen askel ja edistäisi rauhanomaista kehitystä sekä taloudellista hyvinvointia Aasiassa.

Kuriilien palautus poistaisi yhden esteen Karjalan ja muiden pakkoluovutettujen alueitten palautukselta. On selvää, ettei Venäjä ole voinut antaa minkäänlaista myönteistä signaalia Karjalan palauttamisesta, koska se olisi välittömästi vaikuttanut Kuriilien palautuksessa tarvittavaan panostukseen.

Kuriilien palautuksella olisi todennäköisesti myös positiivinen vaikutus Königsbergin eli Kaliningradin neuvotteluihin. Tämä on vanhaa Itä-Preussin aluetta, jonka Saksa haluaa takaisin. Tämäkin kysymyksen osalta on vallinnut täysi hiljaisuus, on odotettu jotain.

Kuriilien neuvotteluilla ja Karjalan palautuskysymyksellä on muutama erittäin merkittävä ero. Kuriilien taloudellinen merkitys on vähäinen, Karjalan merkitys Suomen taloudelle erityisesti Venäjälle etabloitumisen ja Suomen talouden kehittämisen näkökulmasta aivan keskeinen. Toinen on se, että Japani ja Neuvostoliitto/Venäjä olivat molemmat hyökkääjävaltioita. Suomi sen sijaan oli uhri, jonka kimppuun Neuvostoliitto hyökkäsi.

Kolmas erittäin merkittävä ero on siinä, että Japanin valtiojohto pääministerin johdolla on systemaattisesti ja määrätietoisesti ajanut Kuriilien palautusta. Asiaa on selvittänyt myös parlamentaarinen valtuuskunta.

Suomessa sen sijaan maan presidentti, Tarja Halonen (sd), sanoo tiukasti, ettei hän suostu ottamaan Karjalan kysymystä edes esille, eikä hän suostu puhumaankaan siitä. Suomen pääministeri, Matti Vanhanen (kepu), lupaa Karjalan maat venäläisille kysymättä maitten oikeilta omistajilta eli evakoilta mitään. Myöskään hän ei suostu keskustelemaan Karjalasta.

Presidentinvaalien alla on jälleen syytä kysyä, ajaako Suomen nykyinen valtionjohto suomalaisten vai venäläisten asiaa. On myös kysyttävä, miten Halonen ja Vanhanen voivat olla ehdokkaina presidentinvaalissa, kun he määrätietoisesti hyljeksivät 3.5 miljoonan suomalaisen mielipidettä siitä, että Karjalasta voidaan puhua. Ei kansa ole presidenttiä varten, vaan presidentti on kansan palvelija.

Myös muut viralliset presidenttiehdokkaat vaikenevat Halosen ja Vanhasen ohella. Heidi Hautala ja Timo Soini ovat valmiita puhumaan asiasta, kun se otetaan esille. Molemmat myös pitävät Karjalan viemistä vääryytenä ja Soini haluaisi, että vääryys korjataan.

Ainoa, joka puhuu rohkeasti mm. sotasyyllisyys- ja Karjalan kysymyksestä on presidenttiehdokkaaksi pyrkivä professori Arto Lahti. Lahti on myös selvittänyt palautuksen taloudellisia vaikutuksia ja todennut, että palautus on win-win –tilanne Suomelle ja Venäjälle. Palautus myös toimii Suomen talousveturina.

Professori Lahti on jo kerännyt 15 550 kannattajakorttia. Nykyisellä vauhdilla hän saavuttaa tavoitteena olevan 20 000 kortin rajan marras-joulukuun vaihteessa. www.artolahti.com.

On perusteltua odottaa, että presidentinvaalissa siirrytään suomettuneesta vaikenemisesta avoimeen keskusteluun Suomelle tärkeistä asioista. Sotasyyllisyys ja Karjala ovat juuri niitä asioita.

Voimme myös toivottaa presidentti Putinille ja pääministeri Koidzumille positiivisia neuvotteluja ja rakentavaa lopputulosta. Se on olisi positiivinen lähtölaukaus Karjalan ja muiden pakkoluovutettujen alueitten palautukselle.





^ Takaisin ylös Lisää artikkeleita kirjoittajalta Artikkeli-arkisto

-----------------------------------------------

14.11.2005
ProKarelia

PROF. LAHTI KERÄNNYT 15 001 KORTTIA!

Asia: Tiedote 14.11.2005, julkaisuvapaa
Lähettäjä: Arto Lahti Presidentiksi –kansanliike
Lisätiedot: www.artolahti.com, Email

PROFESSORI LAHDEN KAMPANJA KERÄNNYT 15 001 KANNATTAJAKORTTIA!

Professori Arto Lahtea kannattava kansalaisliike on kerännyt jo yli 15 000 kannattajakorttia presidentinvaaleja varten. - Se on ollut pienelle ydinjoukolle rankka homma. Arto Lahti on itse osallistunut keräykseen erittäin aktiivisesti joka päivä. Keräämme puuttuvan 5 000 joulukuun alkuun mennessä, uskoo kampanjapäällikkö, kauppat. maisteri Tomi Riihimäki.

Professori Lahti on hyvin tyytyväinen tilanteeseen ja lupaa viedä koko kampanjansa aktiivisesti loppuun saakka. - Olen erittäin iloinen siitä, että kampanja on edennyt näin hyvin. Suomessa on useita kipeitä ja suuria kysymyksiä täysin avoinna, eikä kukaan presidenttiehdokkaista ota niitä esille. Presidenttiehdokkailla pitää olla rohkeutta keskustella myös vaikeista asioista, painottaa professori Lahti.

Arto Lahti luettelee niitä suuren luokan asioita, joista presidentinvaaleissa tulisi ehdottomasti keskustella. – Meidän pitää keskustella nurkan takana väijyvästä talouskriisistä, ettei se taas yllätä kansalaisia täydellisesti. Karjalan palauttamiskysymyksestä vaikeneminen nimenomaan valtiojohdon tasolla on täysin käsittämätöntä. Siinä on samalla kysymys myös talousveturistamme hyvinvointivaltion palvelujen ylläpitämiseksi, painottaa Lahti.

- On heti käynnistettävä ns. sotasyyllisten tuomioiden purkaminen. Kunnes se on tehty, olemme sotiin syyllisiä erityisesti ulkomailla. Me itse tunnustamme syyllisyytemme, vaikka olimme Stalinin hyökkäyssodan uhri. Valtiojohdon menettely on häpeällistä, tuomitsee professori, joka katsoo myös turvallisuusvaje-keskustelun olevan yksipuolista.

- Kaikilla ihmisillä ei ole varaa kunnolla ostaa edes ruokaa, kaikki välttämätönkin on tiukalla. Ennen tätä vaihetta perehdyin 15 vuoden ajan lama-yrittäjien tilanteeseen. Kuulemani elämänkokemukset olivat ahdistavia. Suomessa pitäisi lopettaa yhden prosentin eliittioikeudet eli puolueiden suuret tuet ja muut oikeudet. Nekin rahat pitäisi jakaa heikosti toimeentuleville eli äänestäjille.

Arto Lahti vastustaa riitaisen hallituksen laki-esitystä homo- ja lesboparien oikeudesta saada keinotekoisia lisääntymishoitoja ja adoptio-oikeuksia lapsiin. – Haluan estää isättömien eli jo syntymästään puoliorpojen, suvuttomien ja identiteetiltään epäselvien lapsien tuottamisen. Sillä eihän lapsia tuoteta, vaan he ovat luomisihme, sanoo professori Lahti vakavasti.

- Toistan aikaisemmin sanomani, että maassamme tarvitaan todellista arvo- ja substanssikeskustelua korkealla tasolla Suomea koskevista suurista asioista. On aika lopettaa suomettuneen ajan vaikeneminen ja siirtyä avoimeen kansalaisyhteiskuntaan. Kampanjani haluaa auttaa avoimuuden lisäämisessä ja Suomen menestymisessä globalisoituneessa maailmassa, linjaa professori Arto Lahti.

Kannattajilleen ja tukijoille sekä aidon demokratian lisäämisestä kiinnostuneille Arto Lahti esittää toivomuksen, että he aktiivisesti täyttäisivät kannattajakortit ja mahdollisuuksien mukaan keräisivät kortteja myös lähipiiristä. - Demokratia ei toteudu, eikä vaikeita avoinna olevia asioita saada esille, ellen saa kansalta siihen selkeää valtuutusta eli 20 000 kannattajakorttia, on professorin viesti.

Lisätiedot:

Professori Arto Lahti
050 376 9428
Email

Kampanjapäällikkö Tomi Riihimäki
040 545 7000
Email




^ Takaisin ylös Lisää artikkeleita kirjoittajalta Artikkeli-arkisto